‘Verlies, kwetsbaarheid en veerkracht’

Zorgvrijwilligers komen in hun werk in aanraking met oudere die verliezen met zich meedragen. Zowel door het afscheid wat zij moesten nemen van dierbaren, als ook verlies van kracht en soms zingeving. Dit maakt hen kwetsbaar, terwijl zij ten dele door hun ouderdom veelal al in een kwetsbare positie verkeren. Hoe hier nu mee om te gaan?

Wat is de betekenis hiervan voor ouderen? Is er ergens nog veerkracht, zinbeleving en/of perspectief waar zij verder mee kunnen? En wat hebben zij nodig om zowel met verlies en kwetsbaarheid het leven te leven waar zij zich wel bij voelen? Waar putten zijn zin en kracht uit? Hoe kunnen zorgvrijwilligers hen hierbij steunen? Maar ook hoe kunnen zorgvrijwilligers zelf omgaan met de pijn, verlies en kwetsbaarheid wat zij bij ouderen tegenkomen. Deelnemers van de workshop krijgen inzicht in de beleving van verlies, kwetsbaarheid en de mogelijkheid van veerkracht bij ouderen. Zij krijgen handvatten hoe hiermee om te gaan,hoe ouderen te steunen. Deze  workshop is o.a. gebaseerd op het werk van de Belgische psychiater Dirk de chter, verlieskundige Manu Keirse, specialist op het gebied van kwetsbaarheid Brené Brown en het model positieve gezondheid van Machteld Huber.                                                                                  

Datum en tijd: 27 november 2019 van 9.30 tot 12.00 uur

Locatie: Careyn Maria-Oord, Herenweg 69, 3645 DH Vinkeveen                                           

(Welzijnszaal hoofdingang Herenweg en niet via de polikliniek Kerklaan)

Docent: Tilly de Kruyf                             

Aanmelden kan vóór 18 september 2019 via een mail aan: kcc@stdb.nl of bellen met 0297-230 280

Soort deskundigheidsbevordering: 
Workshop
Doelgroep deelnemers: 
Zorgvrijwilligers De Ronde Venen
Wanneer: 
woensdag, november 27, 2019 - 09:30
Waar: 
Careyn Maria-Oord, Herenweg 69, 3645 DH Vinkeveen
Open inschrijving: 
open
Naam organisatie: 
Tympaan-De Baat
Naam contactpersoon: 
Anneke van Breukelen

Help mee tijdens corona crisis

Iedereen die hulp aan andere wil bieden tijdens de coronacrisis kan terecht bij ons platform. Zo zorgen we ervoor dat de aangeboden hulp goed terecht komt. 

lees meer

Website beheerd door Smyler Web