gemeente Uithoorn biedt workshop rondom veiligheid aan

In Uithoorn hebben we veel zaken goed voor elkaar. Toch kan er van alles gebeuren. Ook hier in onze gemeente. In huis, op straat of onderweg. Weet u wat u moet doen als zich in Uithoorn een noodsituatie voordoet?

Het is verstandig om u op dit soort situaties voor te bereiden. Is dat nodig? Ja. Want iedereen kan te maken krijgen met een noodsituatie. In Uithoorn is de brandweer in 2015 bijvoorbeeld 315 keer uit-gerukt voor incidenten. Dat is bijna eens per dag. Het kan zijn dat u getuige wordt van dreiging, agressie of geweld. Of dat iemand in uw omgeving zich ernstig verslikt. Of misschien wel een gaslek.

Helaas kunnen de hulpdiensten niet direct helpen. En dus bent u in eerste instantie op uzelf en elkaar aangewezen. Dan geeft het een rustig gevoel om te weten wat u zelf kunt doen.

Daarom kunt u als inwoner van Uithoorn meedoen aan 3 informatieve, actuele en praktische workshops van het samenwerkingsinitiatief Redzaam.nl. Voor €5,- per workshop leert u van experts in een paar stappen wat u kunt doen om uzelf en anderen in veiligheid te brengen. U krijgt handige tips en uitleg over preventieve maatregelen. En u gaat oefenen om situaties te leren herkennen en te handelen.

 

De workshops die worden aangeboden zijn:

Workshop 1: 'Handelen bij ongelukken in en om het huis'

Workshop 2: 'Zorgen voor veiligheid op straat'

Workshop 3: 'Verlenen van Eerste Hulp'

Help mee tijdens corona crisis

Iedereen die hulp aan andere wil bieden tijdens de coronacrisis kan terecht bij ons platform. Zo zorgen we ervoor dat de aangeboden hulp goed terecht komt. 

lees meer

Terug naar nieuwsoverzicht

Website beheerd door Smyler Web