Met plezier samenwerken

Plezierig samenwerken kan best een uitdaging zijn. Misschien ben je geneigd confrontaties uit de weg te gaan, omdat je bang bent de harmonie te verstoren. Geef je toe aan de wensen van anderen, terwijl je dat misschien niet wil. Dat is jammer, want het staat het plezierig samenwerken in de weg. De kans bestaat dat gevoelens van onveiligheid en boosheid zich ophopen. In een veilige setting heb je meer plezier van je vrijwilligerswerk en dit is mede bepalend voor het succes van de organisatie waarvoor je vrijwilligerswerk doet.

Rond de week tegen het pesten (van 21 t/m 25 september 2020) organiseren wij daarom voor vrijwilligers/professionals van maatschappelijke organisaties in Uithoorn de workshop: Met plezier samenwerken – “Samen maken we het verschil”.  Datum: 6 oktober om 19.30 uur. Voor aanmelden: s.ridderhof@stdb.nl

Zo kan het gebeuren dat je als vrijwilliger opmerkingen krijgt die je onplezierig vindt of taken toebedeeld krijgt die je minder prettig vindt. Of merken dat je bewust of onbewust wordt buitengesloten. Zo kun je als vrijwilliger of vanuit je rol als vrijwilligerscoördinator of bestuurder opmerken dat andere vrijwilligers niet open staan voor nieuwe ideeën, ingebracht door nieuwe vrijwilligers of andere bestuursleden. 

Samen met andere vrijwilligers zorgdragen voor het creëren en behouden van veilige groepen is een uitdaging en brengt tegelijkertijd veel voldoening. Tijdens de workshop krijg je kennis en suggesties aangereikt die hierbij ondersteunen. Er is ruimte om praktijkvoorbeelden uit eigen vrijwilligerswerk in te brengen en te delen met anderen. Daarnaast kun je samen met anderen oefenen met praktische handvatten.

Inhoud van de workshop

 • Wat is het verschil tussen gewenst, ongewenst gedrag en conflicten?
 • Hoe kun je respect voor elkaar en onderlinge verschillen vergroten?
 • Welke types kom je tegen in samenwerking?
 • Wat draagt bij aan een goede samenwerking?
 • Hoe kun je zelf voorkomen dat je minder wordt gezien en gehoord?
 • Hoe kun je anderen helpen om meer gezien en gehoord te worden?
 • Wat kun je doen om het teamgevoel te vergroten?

Na de workshop

 • Weet je wat het verschil is tussen gewenst, ongewenst gedrag en conflicten.
 • Heb je ideeën om de respectvolle omgang met elkaar te verbeteren.
 • Herken je verschillende typen gedrag in samenwerking en heb je inzicht in gedrag dat bijdraagt aan een goede samenwerking.
 • Ontdek je manieren om te voorkomen dat je minder betrokken wordt of je buitengesloten voelt.
 • Kun je anderen laten ervaren dat zij deel uit maken van de groep en ieders bijdrage van waarde is.
 • Draag jij actief bij aan een goede sfeer op de werkvloer en het teamgevoel.
 • Voel je je gemotiveerd om het verschil te maken.

Er is plek voor maximaal 10 personen. Bij minder dan 6 deelnemers wordt de workshop geannuleerd. Wij volgen de richtlijnen van het RIVM. Bij de bevestiging sturen wij een protocol mee.

Docent

De training wordt verzorgd door Mirelle Valentijn, initiatiefnemer, voorzitter en trainer van Stichting Omgaan met Pesten in Nederland, oprichter en docent van Kenniscentrum Omgaan met Pesten , actief bestuurslid van onze lokale Stichting Samen Sterk voor Kinderen en auteur van het spel ‘ik denk me sterk’. Mirelle is opgeleid tot omgangskundige en trainer. Zij heeft jarenlange ervaring in het lesgeven aan pedagogisch professionals en vrijwilligers in diverse organisaties. Zij ervaart een enorm plezier in het delen van haar eigen kennis en ervaring. Zij heeft haar eigen praktijk voor levensgeluk in Wilnis voor jong & oud, waar zij kan werken vanuit haar hart.

 

 

 

 

 

Soort deskundigheidsbevordering: 
Workshop
Doelgroep deelnemers: 
vrijwilligers, vrijwilligerscoördinatoren en/of bestuursleden van maatschappelijke organisaties in Uithoorn
Wanneer: 
dinsdag, oktober 6, 2020 - 19:30
Waar: 
Uithoorn, locatie volgt na aanmelding
Open inschrijving: 
open
Naam organisatie: 
Steunpunt Vrijwilligerswerk/ Uithoorn voor Elkaar
Naam contactpersoon: 
Sabine Ridderhof

Mensen maken Nederland viert een jaar lang de vrijwillige inzet voor een ander. We zetten ons samen in om meer en nieuwe mensen kennis te laten maken met vrijwillige inzet en te laten zien en ervaren hoe leuk het is om dit te doen!

lees meer

Website beheerd door Smyler Web