Noodmaatregel voor Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) ook voor vrijwilligersorganisaties

Vrijwilligersorganisaties met betaalde medewerkers en een sterke daling van inkomsten kunnen gebruik maken van de NOW-regeling. Ook uitstel van loonbelasting is één van de mogelijkheden om uitgaven vooruit te schuiven. (Bron: NOV:  Joost van Alkemade 2-4-2020

Gisteren heeft de ChristenUnie vragen gesteld over de toegang tot de regeling voor vrijwilligersorganisaties: 

Gert-Jan Segers: "Dan een vraag over de Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor werkbehoud die minister Koolmees heeft afgekondigd. Komen maatschappelijke organisaties en vrijwilligersorganisaties met betaalde krachten daar ook voor in aanmerking?"

Rutte: "Dan was er de vraag van de heer Segers of maatschappelijke organisaties en vrijwilligersorganisaties ook in aanmerking komen voor de NOW. Als zij werknemers in dienst hebben, komen zij in aanmerking voor een tegemoetkoming op grond van deze regeling, net als iedere andere werkgever. Onkostenvergoedingen zijn geen loon en vallen dus niet onder de regelingen, maar een salaris dus wel."

Zie voor verdere informatie de site van de Rijksoverheid: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/veelgestelde-vragen-per-onderwerp/financiele-regelingen

En bij de Kamer van Koophandel: https://www.kvk.nl/corona/het-coronavirus-check-hier-je-regelingen/#noodmaatregel 

 

 

 

Plaats: 
Uithoorn
De Ronde Venen

Help mee tijdens corona crisis

Iedereen die hulp aan andere wil bieden tijdens de coronacrisis kan terecht bij ons platform. Zo zorgen we ervoor dat de aangeboden hulp goed terecht komt. 

lees meer

Terug naar nieuwsoverzicht

Website beheerd door Smyler Web