Nuttige training vinden binden

Afgelopen donderdag, 3 oktober, heeft het Steunpunt Vrijwilligerswerk een cursus vinden en binden van vrijwilligers georganiseerd in De Boei in Vinkeveen.

De deelnemers gingen aan de slag met het analyseren van hun organisatie en de manier waarop zaken rondom de vrijwilligers georganiseerd zijn. De verbeterpunten, maar ook de punten waarop de organisatie goed 'scoort' kwamen aan bod. Er werd gebruik gemaakt van de Quickscan.

In de evaluatie kwam duidelijk naar voren dat de training bij ieder aansloot op hun praktijkervaringen en vragen. Er kwamen veel tips naar voren, ook van mede-cursisten. Het inhoud van de training was duidelijk en ook goed in de praktijk te gebruiken. Doordat de deelnemers enkele vragen van de quickscan al verder hebben uitgewerkt tijdens de cursus liggen er concrete acties om binnen de organisatie mee verder te gaan.

De deelnemers hadden verschillende achtergronden en praktijkervaringen, waardoor men ook van elkaar veel kon leren. Voor het uitwisselen van ervaringen was naast het drukke programma niet voldoende tijd. Hierdoor hebben de trainers, Carolien Harbers en Dyanne van Tessel, besloten een terugkombijeenkomst te plannen in februari. Deelnemers kunnen tijdens deze bijeenkomst verder ingaan op elkaars situaties en terugkijken naar de theorie en bekijken in hoeverre er in de praktijk mee gewerkt is.

Binnen afzienbare tijd zal de datum voor de terugkombijeenkomst via deze website en persoonlijk aan de deelnemers worden doorgegeven.

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Dyanne van Tessel van het Steunpunt Vrijwilligerswerk.

Mensen maken Nederland viert een jaar lang de vrijwillige inzet voor een ander. We zetten ons samen in om meer en nieuwe mensen kennis te laten maken met vrijwillige inzet en te laten zien en ervaren hoe leuk het is om dit te doen!

lees meer

Terug naar nieuwsoverzicht

Website beheerd door Smyler Web