Peter is planner bij Automaatje:

“Als touringcarchauffeur heb ik altijd al veel met mensen te maken gehad. Even een praatje maken en wat aandacht hebben voor een ander past heel goed bij me. Vooral persoonlijk contact met mensen en iets betekenen voor de samenleving vind ik belangrijk. Ik zag de oproep in de krant en heb gelijk gereageerd”. Met de ervaring vanuit zijn werk, is Peter vanaf de oprichting van Automaatje gestart op kantoor als planner: hij koppelt iemand met een vervoersvraag aan een chauffeur.

“Tijdens zo’n telefoongesprek vorm je het eerste contact en zo raak je al makkelijk in gesprek. Naast de vervoersvraag vinden mensen het fijn dat ze hun verhaal soms aan je kwijt kunnen. Ik ben graag dat luisterend oor. Als er geen chauffeur beschikbaar is, dan doe ik zelf soms ook een ritje. Maar als vrijwillige planner is het een uitdaging voor mij als alle ritten kloppen en naar ieders tevredenheid kunnen worden uitgevoerd”.

Lijkt dit je ook leuk of ben je op zoek naar ander vrijwilligerswerk? Neem dan eens een kijkje op onze online vacaturebank van het Steunpunt Vrijwilligerswerk!

Mensen maken Nederland viert een jaar lang de vrijwillige inzet voor een ander. We zetten ons samen in om meer en nieuwe mensen kennis te laten maken met vrijwillige inzet en te laten zien en ervaren hoe leuk het is om dit te doen!

Lees hier meer.

 

Website beheerd door Smyler Web