training Vinden en Binden van Vrijwilligers

Training Vinden en Binden van vrijwilligers in De Ronde Venen

Op donderdag 3 oktober (10.00 - 14.00 uur) kunt u kosteloos deelnemen aan de training ‘Vinden en Binden van Vrijwilligers in De Ronde Venen’.  De training werd reeds in februari 2013 georganiseerd door het Steunpunt Vrijwilligerswerk voor medewerkers van vrijwilligers- en maatschappelijke organisaties uit De Ronde Venen. Door de grote vraag is besloten de training verder te verbeteren en nogmaals aan te bieden.

Herkent u dit?

 • Uw vrijwilligers- of maatschappelijke organisatie loopt er tegenaan dat er te weinig nieuwe vrijwilligers binnenkomen;
 • Of de vrijwilligers die uw organisatie aantrekt zijn niet de mensen die u zoekt;
 • Uw organisatie weet de goede mensen niet lang vast te houden;

Tijdens de training

 • Krijgt u door opdrachten inzicht in de punten waarop uw organisatie het vrijwilligerswerk nog kan verbeteren;
 • Ontvangt u informatie over de manier waarop verbeteringen doorgevoerd kunnen worden;
 • Kunt u met collega’s van andere organisaties overleggen over het vrijwilligerswerk;
 • Krijgt u praktische tips en achtergrondinformatie.

Na de training

 • Kunt u bij het Steunpunt terecht voor individuele vragen, advies en het verder uitwerken van uw actiepunten;
 • Mag u uw werkboek meenemen zodat u binnen uw organisatie verder kunt gaan met uw actiepunten;
 • Ontvangt u digitale informatie en adressen van handige websites die u verder helpen.

Wie kan deelnemen?

Medewerkers, coördinatoren en vrijwilligers (met coordinatie of bestuurstaken) van maatschappelijke – en vrijwilligersorganisaties uit De Ronde Venen die betrokken zijn bij of geinteresseerd zijn in het vinden, werven en behouden van vrijwilligers bij de organisatie.

Samen met collega(’s) deelnemen

Indien mogelijk raden wij u aan deze training samen met een collega (of vrijwilliger) bij te wonen. Door samen te werken aan de opdrachten en te overleggen, komt een breder beeld van uw organisatie tot stand en kunt u de eventuele acties beter aanpakken.

Wie zijn de trainers?

Carolien Harbers werkt als communicatiemedewerker en projectcoördinator van Maatje voor Twee bij Stichting Tympaan-De Baat. Voor Maatje voor Twee koppelt zij mensen met een (hulp)vraag aan buurtbewoners/maatjesvrijwilligers die voor hen een maatje willen zijn. Carolien voert campagnes om bekendheid voor Maatje voor Twee te krijgen. Zo werft zij op diverse manieren vrijwilligers, geeft hen training en persoonlijke begeleiding. Daarnaast werkt zij als medewerker welzijn voor Careyn Maria-Oord. Voor deze organisatie werkt zij samen met vele vrijwilligers.

Een deelnemer (van de training in februari 2013) over Carolien:
Ze bleef rustig en beheerst maar ook helder in uitleg. Ruime kennis aanwezig. Betrok alle deelnemers erbij’.

Dyanne van Tessel werkt als coördinator van het Steunpunt Vrijwilligerswerk bij Stichting Tympaan-De Baat. Zij informeert en adviseert organisaties en vrijwilligers over vrijwilligerswerk. Zij begeleidt mensen bij het zoeken van vrijwilligerswerk dat bij hen past en helpt organisaties zoeken naar de juiste vrijwilligers. Dyanne is (gespreks)partner in diverse (gemeentelijke) projecten rondom vrijwilligerswerk. Tevens bemiddelt zij leerlingen van het voortgezet onderwijs in maatschappelijke stageplaatsen, zodat zij al op jonge leeftijd kunnen kennismaken met vrijwilligerswerk.

Een deelnemer (van de training in februari 2013) over Dyanne:
‘Ze legde alles goed uit, werkte de informatie keurig af en was ook wat tijd betreft erg stipt’.

Praktische zaken

De training vindt plaats op donderdag 3 oktober van 10.00 – 14.00 uur in dorpshuis De Boei te Vinkeveen. Deze prettige locatie is centraal gelegen in gemeente De Ronde Venen. Uiteraard is er in de pauze koffie, thee en een lekkere lunch. We werken in een kleine groep (maximaal 12 personen)
dus vol =vol!

Kosten

Geen. Met behulp van de subsidie van gemeente De Ronde Venen kan deze training u gratis worden aangeboden (alsmede de middaglunch).

Tevreden cursisten van de training in februari jl.

 • Een vond het een leerzame avond. De opzet prima. Voldoende afwisselend en dynamisch.
 • Goed initiatief van De Baat. Voor uitbreiding vatbaar.
 • Wij hebben ingezien dat wij goed bezig zijn op ons werk. Wij gaan een profiel maken voor een vrijwilliger.
 • Nuttige informatie over het projectmatig aanpakken en binnen je vereniging een beleid vaststellen.

Opgeven

U kunt zich per mail opgeven voor deze cursus bij Dyanne van Tessel d.vantessel@stdb.nl. Vermeld hierbij uw voor- en achternaam, telefoonnummer, e-mailadres, de (vrijwilligers)organisatie waarbij u werkt en uw functie. Na inschrijven ontvangt u van ons een bevestiging per mail.

 

 

Mensen maken Nederland viert een jaar lang de vrijwillige inzet voor een ander. We zetten ons samen in om meer en nieuwe mensen kennis te laten maken met vrijwillige inzet en te laten zien en ervaren hoe leuk het is om dit te doen!

lees meer

Terug naar nieuwsoverzicht

Website beheerd door Smyler Web