Verruiming regeling WW en vrijwilligerswerk

bron: NOV (www.nov.nl)

Verruiming regeling WW en vrijwilligerswerk door minister Koolmees overgenomen

Na vele jaren lobby, onderzoek, kamermoties en gesprekken komt er per 1-01-2019 een ruimere regeling voor het doen van vrijwilligerswerk voor mensen die een WW-uitkering ontvangen: 

Bij bewonersbedrijven, sociale ondernemeningen en organisaties met vrijwilligers, maar ook bedrijven met commerciële inkomsten als de ANWB kunnen dan mensen met een WW-uitkering actief zijn als vrijwilliger.  
Ook bij organisaties zonder ANBI- en SBBI-status kunnen vrijwilligers  actief worden.  

Tekst Kamerbrief 26-11-2018  van Minister Koolmees SZW

In juli 2015 is een motie aangenomen van de leden Schouten en Kerstens21 waarin wordt verzocht beleidsregels te stellen wanneer vrijwilligerswerk wel is toegestaan bij activiteiten met een commercieel karakter. In februari 2017 is een motie van het lid Keijzer22 aangenomen die verzoekt de regeling zodanig aan te passen dat vrijwilligerswerk buiten een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) of SBBI (Sociaal Belang Behartigende Instelling) toegestaan wordt, zonder dat dit tot verdringing leidt. Beide verzoeken honoreer ik in een aangepaste Regeling vrijwilligerswerk in de WW. De wijzigingsregeling zal in de Staatscourant gepubliceerd worden en treedt per 1 januari 2019 in werking.

Vacature van de maand:

Ben jij een zorgzaam persoon en op zoek naar een leuke vrijwilligersbaan met veel voldoening? Op de revalidatie afdelingen in Mariaoord worden mensen geholpen om weer veilig naar huis te gaan.

lees meer

Terug naar nieuwsoverzicht

Website beheerd door Smyler Web